Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2021 Yılı Siirt İçin Yatırım Ve Atılım Yılı Olacak

Vali ve Belediye Başkan

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu çeyiz sandığını açıkladı. Belediyenin yürüttüğü ve yapmayı planladığı çalışmalarla projeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hacıbektaşoğlu  2021 yılının Siirt için bir yatırım ve atılım yılı olacağını belirtti. Siirt’e gönül verdiklerini belirten Hacıbektaşoğlu  açıklamalarına kentsel dönüşüm hakkında bilgi vererek başladı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun Siirt’te gelmesiyle birlikte kentsel dönüşüm alanının genişlediğini belirten Hacıbektaşoğlu bunun 5 etap halinde gerçekleştirileceğini söyledi.Bu projenin ilk etabında  182 dükkan ve 1012 evin bulunduğunu belirten Hacıbektaşoğlu yakında projeye çalışmalarına başlanacağını belirtti.

İçme suyu ihtiyacına değinen Hacıbektaşoğlu bu sorunun kentin en önemli ikinci sorunu olduğunu ifade etti.Hesko ve Hizan su hatlarının rehabilite edileceğini belirten Hacıbektaşoğlu  tam kapasiteyle çalışmalarının sağlanacağını ve arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması için proje çalışmalarının DSİ Genel  ve Bölge Müdürlüğü ile  yapılmakta olduğunu  2021 yılının ilk aylarında bu projelerin tamamlanması için gerekli çalışmaların titizlilikle yürütüldüğünü söyledi.

Hacıbektaşoğlu  atık tesisi öve güneş enerjisinden  elektrik enerjisi üretimi yapmak için çalışma yaptıklarını belirtti.Belediyenin bir projesinin de enerji üretimi için yapılan çalışmalar olduğuna vurgu yapan Vali, güneş enerjisi konusunda çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Semt pazarının yerinin değiştirileceğini ve bu amaçla üç ayrı yerde semt pazarlarının kurulacağını belirten Hacıbektaşoğlu” Yeni Mahallede Cengiz Topel Caddesi jandarma karşısında ikincisi Kooperatif Mahallesi Yeşil Vadi sitesi civarında ve diğerinin de SİSKİ’ nin arkasında kurulacaktır. Konut yapımı için TOKİ ye devredeceğimiz sebze meyve  halinin yerine Eruh yolu üzerinde yeni bir hal kuracağız” dedi.

Eruh Yolu üzerinde kargocular ve galericiler için bir site kurulacağını ve kesimdeki esnafın buraya taşınacağını belirten Hacıbektaşoğlu  otogar civarında  ilçe otogarının kurulacağını söyledi.

Nikah ve düğün salonu yapımını planladıklarını belirten Hacıbektaşoğlu binanın  zemin katının  otopark üst katlarında uygun bir yerinin yöresel ürünlerin  satılacak alan oluşturmayı planladıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında yapımına başlanan  mezbahane ve itfaiye binalarının  tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Hacıbektaşoğlu itfaiye binasının arkasında bir eğitim alanında bulunacağını  ve burada Siirt il ve ilçe itfaiyelerinin yanı sıra bölge itfaiyelerinin eğitimlerinin yapılacağını  açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurumun Siirti ziyaretlerinde Millet Bahçesi olarak yapımı planlanan eski devlet hastanesi alanını gördüğünü ve onun Sağlık Yüksek Okulunun da bu alana eklenmesi talimatıyla birlikte  buranın projesinin yeniden yapımına başlandığını belirten Hacıbektaşoğlu burada  çok zengin bir kütüphane de yapılacağını söyledi.Millet bahçesinin ihalesi bir aya kadar gerçekleştirilecek.

15 Temmuz Demokrasi Meydanına değinen Hacıbektaşoğlu emniyet müdürlüğü eski hizmet binasının yıktırıldığını, PTTnin kullandığı eski  adliye binasının da boşaltıldıktan sonra yıktırılarak bu meydana ilave edileceğini belirtti.

Güres Caddesi projesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Hacıbektaşoğlu  2021 yılınrda burada çalışmalara başlanacağını ve yeni konseptinde ortadaki işyerlerinin yıktıralacağını ve daha geniş  oturma a ve yürüme alanlarının sağlanacağını söyledi.

Hacıbektaşoğlu yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kızlartepisi parkında çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ve buranın önümüzdeki yıl vatandaşın hizmetine açılacağını belirtti.

 

Belediye olarak spora gereken desteğin verileceğini belirten Vali ve Belediye Başkan vekili Hacıbektaşoğlu bireysel ve takım sporlarının teşvik edileceğini bu konuda Siirt spordan da yararlanılacağını bunun yanı sıra bir spor akademinin kurulacağını söyledi.Hacıbektaşoğlu sporu geliştirmek amacıyla yapacakları bir başka çalışmanın da her mahalleye  en az bir spor tesisi kurmak olduğunu söyledi.

Kentte park yapımına ağırlık vereceklerini belirten Hacıbektaşoğlu Kooperatif Mahallesinde ki belediyi fidanlığı olarak bilinen alanın parka dönüştürüleceğini ve Af eski otogarın yerinde yapılan Kadın Yaşam ve Kültür Merkezinin de bahçesinde bir trafik eğitim parkının oluşturulacağını açıkladı.

Ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini ve bu çalışmaların devam ettiğini belirten Hacıbektaşoğlu sonbahar ve ilkbahar dikim mevsiminde 500 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi. Böylelikle halen kentte  kişi başına 5.72 metrekare olan yeşil alan miktarının 6.72 metrekareye çıkaracaklarını belirten Hacıbektaşoğlu önümüzdeki yıllarda bu miktarı Türkiye ortalaması olan9.5 Metrekarenin üstünde 15 metrekareye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Şehir içinde 15 bin km asfalt yol ve 40 bin metrekare beton parke döşediklerini söyleyen Hacıbektaşoğlu bu çalışmaların   2021 yılında da sürdürüleceğini belirtti.

Hacıbektaşoğlu kenti simgeleyen fıstık nar gibi figürlerin belirli yerlere konulması konusunda planlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi,

Bayanlara ve gençlere yölnelik kurslar açtıklarını belirten Hacıbektaşoğlu Kadın Yaşam vöe Kültür Merkezinde Kuranı Kerim öğrenmeden okuma yazmaya yüzme kurslarından jimnastik kurslarına kadar çok değişik kursların faaliyete olduğunu açıkladı.

Milletvekili Osman Ören bütün bu çalışmaları desteklediğini ve bu çalışmaların gerçekleşebilmesi için Ankara ayağında  bütün gücüyle çalıştığını ve kendisinin projeleri ile anıldığını söyledi. Ören bu çalışmaların daha rahat ve dala sıka sürüde tamamlanabilmesi için sık sık bakanları Siirt’e getirdiğini ve yakın da Gençlik ve Spor Bakanı da ilimize geleceğini sözlerine ekledi.

İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç yürütülen bu çalışmaları desteklediklerini ve ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

 

Toplantıda sorulan soruları cevaplandıran Hacıbektaşoğlu galerici ve kargocular için yapılacak olan alana toptancılarında dahil edilebileceğini, kentin altından geçen 6 su kanalı ile Siirt ürünleri pazarı olarak Meşayihler Çarşısının değerlendirilebileceğini, bundan  sonra düzenlenecek olan resmi törenlerin de 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Seni Gidi Kopyacı :)))